Strada Barbu Ștefănescu Delavrancea din centrul Oradiei este spartă pentru diferite săpături deja de patru ani. Lucrările prelungite au stârnit nemulţumirea riveranilor care ajung acasă printre hârtoape.

"Ne rupem maşinile!"

"Nu se mai termină de asfaltat! Pur şi simplu ne rupem maşinile pe toate gropile", a reclamat un locuitor al zonei pentru BIHOREANUL.

Riveranii sunt cu atât mai supăraţi cu cât strada este spartă de ani de zile. "Avem cel mai longeviv şantier din oraş", s-a plâns un orădean pe una dintre reţelele de socializare.

"De 4 ani au început să schimbe magistrala de încălzire centrală, canalizarea, au băgat gaz, au schimbat conductele de apă. La ora actuală drumul este pe jumătate asfaltat, (n.r. şi aia) parţial, dar spre strada Olteniei ori spre Parcul Bălcescu nu poţi ieşi decât riscând să îţi loveşti maşina...", a scris reclamantul.

"Începând din anul 2021"...

Reprezentanţii municipalităţii orădene au confirmat nemulţumirile orădenilor.

"Pe strada Delavrancea, din zona centrală, s-a lucrat continuu începând din anul 2021 când au fost puse reţelele de gaz. De atunci aici s-a lucrat la conductele de apă şi canalizare, la cele de termoficare primară şi secundară... Practic s-a modernizat toată infrastructura din subteran, iar asta a durat", a declarat BIHOREANULUI directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Potrivit acestuia, lucrările de modernizare a străzii au intrat în linie dreaptă. "La începutul acestei săptămâni constructorii au intrat pe stradă pentru lucrări de asfaltare. Acestea se vor finaliza în termen de cel mult o lună de zile", a promis Marchiş.

În cursul zilei de marţi, constructorii făceau săpături, montau borduri şi pregăteau realizarea unui zid de sprijin al drumului în zona intersecţiei cu strada Parcului.

Asfaltarea străzii Delavrancea este făcută de firma Drumuri Orăşeneşti, în cadrul contractului cadru de întreţinere şi reparaţii străzi încheiat cu Primăria Oradea.