Orădenii au "inundat" în ultimele zile aplicaţia Oradea City Report şi reţelele de socializare cu un val de sesizări legate de apa murdară care le curge la robinete.

"Apa este murdată"

Reclamaţii au arătat că atât apa rece, potabilă, cât şi cea caldă are, în ultimele zile, o culoare maro şi nu poată fi folosită nici pentru băut nici pentru spălat.

"Apa este murdară de circa o săptămână. Cu această apă gătim, ne spălăm pe dinţi, facem duş, ne spălăm apele şi aşa mai departe. Pe deasupra o mai şi plătim. Ne îmbolnăvim pe banii noştri", a reclamat miercuri un locuitor al străzii Greierului prin intermediul aplicaţiei Oradea City Report.

Situaţia persistă de mai bine de o săptămână. "Pe 22 septembrie am făcut o sesizare pe aplicaţia Primăriei cu privire la apa murdară care vine şi caldă şi rece. M-au contactat cei de la Termoficare şi mi-au spus că apa este OK. Am fost următoarea zi la cei de la Compania de Apă Oradea şi mi-au spus că vin să rezolve problema. Deja nu mai ştiu la cine să apelez", s-a plâns BIHOREANULUI proprietara unui apartament din Piaţa 22 Decembrie.

De altfel, zeci de sesizări privind calitatea proastă a apei pentru băut şi spălat au fost transmise operatorului de apă din toate zonele oraşului.

Reclamaţiile au fost trimise de locuitori de pe străzi precum Aleea Lavandei, Aleea Trandafirilor, Piaţa 22 Decembrie, Piaţa Cazărmii, Emanuil Gojdu, Gheorghe Doja, Henri Coandă, Jimboliei, Lăpuşului, Libertăţii, Liliacului, Oneştilor, Roşiorilor şi altele.

Termen: miercuri după-amiază...

Contactaţi de BIHOREANUL, reprezentanţii Companiei de Apă Oradea pun calitatea îndoielnică a apei din ultimele zile pe seama lucrărilor de înlocuire a magistralei de apă din Bulevardul Decebal derulate la începutul acestei săptămâni.

"Începând de luni dimineaţă şi până marţi la prânz, când s-au încheiat lucrările, s-a făcut înlocuirea pe o lungime de circa 350 metri, a conductei de apă din azbest de sub Bulevardul Decebal cu o conductă din fontă. În noaptea zilei de luni, după ce a fost reluată furnizarea apei, am făcut spălarea conductelor prin hidranţi pentru a elimina din reţea apa care a antrenat impurităţi, dar asta durează", a explicat miercuri pentru BIHOREANUL directorul Companiei de Apă Oradea, Lucian Chindlea.

Potrivit directorului, pentru a elimina impurităţile de pe reţea, spălarea conductei a fost reluată şi în cursul nopţii dinspre marţi spre miercuri.

"Din ceea ce ştim noi, în cursul dimineţii, pe majoritatea străzilor din zona centrală apa era curată. Cel târziu în cursul acestei după-amiezi ar trebui să nu mai existe nicăieri probleme de acest gen", a estimat Chindlea.

Directorul CAO i-a îndemnat pe orădenii care se confruntă în continuare cu apă murdară la robinete să reclame acest lucru dispeceratului societăţii pentru a putea fi făcute spălări suplimentare ale conductelor în zonele cu probleme.