Agentul Hadrian Popa, agent în cadrul Biroului Ordine Publică al Poliţiei Bihor, trimis în judecată anul trecut sub acuzaţia de purtare abuzivă după ce ar fi agresat un om de afaceri orădean în sediul Poliţiei, a fost achitat la Judecătoria Oradea.

Instanţa a stabilit că procurorii nu au adus suficiente dovezi pentru a dovedi abuzul poliţistului, printr-o hotărâre care nu este, încă, definitivă, şi care a şi fost atacată atât de reprezentanţii Parchetului, cât şi de victima subofiţerului.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea l-au trimis în judecată pe Hadrian Popa în primăvara anului trecut, pentru o faptă consumată în urmă cu 5 ani. Reclamantul este un om de afaceri orădean, Darius Ţelea, care susţine că poliţistul l-a agresat în sediul instituţiei şi doar pentru că îl întrebase de soarta prietenilor săi, ridicaţi din stradă pe motiv că ar fi fost turbulenţi.

În urma plângerii formulate, agentul s-a ales cu dosar penal, care iniţial fost închis de procurori cu o soluţie de scoatere de sub urmărire penală, poliţistul scăpând doar cu o simplă mustrare şi o amendă administrativă de 500 lei, pe motiv că faptele nu ar prezenta pericolul social al unei infracţiuni.

Nemulţumit de soluţie, Ţelea a atacat-o, adresând o plângere şefului Parchetului, Gheorghe Vidican, iar apoi, când aceasta i-a fost respinsă, a perseverat, deschizând un proces la Judecătorie unde, pe 14 iunie 2014, instanţa a admis plângerea şi a dispus reluarea anchetei.

Citiţi despre cum a ajuns inculpat agentul Hadrian Popa în articolul: Agentul "pumn": Un subofiţer al Poliţiei Municipiului Oradea a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă