Echipaje de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali au descins, miercuri seară, în centrele comerciale şi supermarketuri pentru a verifica modul în care sunt respectate măsurile pentru prevenirea şi combaterea Covid-19. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis, miercuri seară, de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, în Oradea au fost verificate 10 centre comerciale și supermarketuri și au fost legitimate 76 de persoane, dintre care 8 s-au ales cu sancţiuni pentru nepurtarea măştii de protecție. "S-au aplicat 6 avertismente şi 2 amenzi în valoare totală de 1.000 de lei", se precizează în informarea poliţiştilor.  

Acţiunile vor continua şi în următoarele zile, pe raza întregului judeţ, atât pentru limitarea răspândirii virusului Covid-19, cât şi pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, dar şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere. 

"Alături de poliţişti vor acţiona în sistem integrat şi reprezentanţi ai celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, dar şi ai altor instituţii cu atribuţii pe linie de control de la nivel judeţean", se arată în comunicat. 

Poliţiştii le recomandă bihorenilor să nu se expună la riscuri, să evite aglomerările de persoane, să păstreze distanțarea fizică şi să poarte masca de protecție, iar operatorilor economici să manifeste prudență și responsabilitate, pentru limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19.