Site-ul Ministerului Educaţiei a fost spart luni dimineaţa de hackeri, aceştia publicând un mesaj pentru toţi elevii care învaţă în România. Ei au îndemnat copiii să nu mai frecventeze şcoala, pentru că ar fi o pierdere de vreme.

"Sistemul de învăţământ românesc este unul foarte prost, care nu te învaţă absolut nimic util, ci doar te îndoctrinează cu informaţii inutile. Pe cine putem da vina? Pe profesori? Nici vorbă, ei sunt mai proşti decât elevii", au transmis hackerii în mesajul care continuă cu mai multe cuvinte triviale.

"Dragi elevi, nu vă mai bateţi capul cu şcoala, e o pierdere de timp. Ce te învaţă şcoala în 10 ani poţi învăţa gratis, pe Youtube, în 10 luni", au încheiat aceştia.

În jurul orei 11.30, site-ul ministerului era în continuare inactiv, dar anunţul hackerilor a dispărut.

Acesta a fost înlocuit cu o imagine care sugerează că se lucrează la recuperarea platformei. Site-ul este administrat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS), notează Libertatea.ro.

Ministerul Educaţiei a transmis o informare pe această temă, subliniind că platforma conţine doar date publice, cu rol de informare, astfel că nu au fost compromise date cu caracter personal ori confidențial.

„Administratorii IT ai Ministerului Educaţiei analizează incidentul cibernetic care a condus la blocarea site-ului www.edu.gov.ro, în cursul dimineţii de 08 mai 2023. Specialiştii în tehnologia informaţiei lucrează pentru consolidarea infrastructurii paginii şi repunerea acesteia în funcţiune în cel mai scurt timp. Sunt efectuate operaţiuni de evaluare, izolare şi remediere a eventualelor vulnerabilităţi. Până la finalizarea acţiunilor de auditare de securitate, site-ul va rămâne în modul offline. Precizăm că site-ul www.edu.ro conţine doar date publice şi de informare a cetăţenilor, nefiind compromise date confidenţiale", se arată în informare.

Este posibil ca gruparea de hackeri care a spart site-ul Edu.gov.ro să fie aceeaşi care a atacat în luna aprilie şi site-ul Ministerului Dezvoltării.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!