Săptămâna asta se împlinesc 5 luni de când, la fel ca mulţi colegi de breaslă de oriunde din lume, documentez (uneori, nu uşor) şi semnez zilnic cel puţin câte o ştire despre criza sanitară generată de răspândirea Covid. Dar credeţi că ne place să dăm veşti proaste? Ori să fim înjuraţi de tot felul de inteligenţi asimptomatici, laolaltă cu medicii şi cu autorităţile, că avem "interese mari" să băgăm lumea în sperieţi (deşi, fireşte, nu ăsta e scopul)?

În toiul pandemiei, când la TV şi pe net se vedeau stive de cadavre întinse pe jos pe holurile spitalelor din Europa şi lungi convoaie de camioane ale armatei italiene cărându-le către noi cimitire, când în România străzile erau pustii, poporul stătea izolat de frică şi lucrau doar medicii şi poliţiştii, cineva a avut ideea să ţină speranţa în viaţă cu sloganul #totulvafibine.

După încetarea recluziunii, însă, odată cu relaxarea, paraziţii molimei, politicienii cei mai veroşi, şi-au pus la treabă slugile cu care au infestat toate instituţiile statului, slujbaşii statului paralel pe care l-au edificat în ultimii ani, ca să dărâme toate reuşitele din primele luni ale uriaşului efort anti-Covid.

De la aceşti inşi am aflat că bolnavilor li se încalcă "drepturile omului", că doctorii (cei adevăraţi, nu plagiatorii) sunt "torţionari", că însuşi dreptul la protejarea sănătăţii publice şi a vieţii indivizilor nu valorează cât o ceapă degerată în ochii celor care zic că nu poartă mască pentru că au deviaţie de sept (teribilă suferinţă la Marcel Ciolacu!) dar care, când li se îmbolnăvesc lor rudele, le plasează (precum fostul premier Mihai Tudose) tocmai în spitalul SRI.

Picătură cu picătură, aflăm că România este doar un imens "lagăr medical" tocmai de la indivizi veroşi care au lăsat ţara fără stocuri de echipamente şi medicamente, iar idioţii utili li se alătură arătându-şi vitejia de după război, contestând achiziţii reuşite cu greu, la concurenţă cu guverne străine, când marile puteri supralicitau orice produs chiar pe pistele aeroporturilor chinezeşti.

Alţi idioţi utili ventilează elucubraţii conspiraţioniste şi negaţioniste, precum "cunoaşteţi pe cineva cu Covid?" (ştiind bine că divulgarea numelui bolnavilor e interzisă de lege), susţin că tinerii nu se îmbolnăvesc, că-i suficient să te vitaminizezi ca să eviţi contagiunea, că nu se moare de la virus ori că rudele morţilor "sănătoşi" iau bani (3.000, ba lei, ba euro) ca să declare că au fost răpuşi de Covid (de parcă legiştii le-ar convoca la morgă şi le-ar cere lor acordul).

Asta e, ne-am amăgit amarnic că #totulvafibine. N-are cum, cu oameni care nu fac nici cel mai mic efort pentru asta, cu memorie de amibă, care nu învaţă nimic din propriile drame, care n-au niciun apetit să fie cetăţeni, ci sunt doar consumatori, care se arată "necredincioşi" în ştiinţă, dar fanatici în religie, care contestă orice, lepădându-se nu doar de cel mai elementar bun simţ, ci chiar şi de instinctul de conservare. În aşa condiţii, n-are cum să ne fie bine pentru că, pur şi simplu, nu ar fi logic. Iar natura, la fel ca societatea, are logica ei.