Pragul psihologic de 2.500 de persoane infectate cu Covid a fost depăşit în Bihor, conform raportării oficiale a Grupului de Comunicare Strategică, potrivit căruia în ultimele 24 de ore în judeţ au fost depistate încă 64 de îmbolnăviri, ceea ce ridică bilanţul la 2.501 cazuri de la începutul pandemiei.

Cu noile cazuri, Bihorul se situează pe al treilea loc în ţară după numărul noilor îmbolnăviri depistate în ultimele 24 de ore, fiind surclasat doar de Bucureşti (197 noi cazuri) şi de Bacău (115 noi îmbolnăviri).

Grupul de Comunicare Strategică a inclus şi în raportarea de joi Bihorul între judeţele unde s-au înregistrat decese în ultima zi, ca de obicei fără a preciza numărul acestora. Surse locale afirmă, însă, că în ultimele 24 de ore în Spitalul Municipal din Oradea au încetat din viaţă doi pacienţi cu Covid, numărul total al deceselor urcând astfel la 82 de la începutul pandemiei. Sursele nu au indicat informaţii privind eventualele alte afecţiuni ale celor doi pacienţi decedaţi.

Între cele 64 de persoane recent diagnosticate se află 5 angajaţi ai Spitalului Judeţean din Oradea, de la secţia de Ortopedie, 2 pacienţi ai aceleiaşi unităţi, un pacient oncologic al spitalului privat Pelican şi 4 pacienţi de la spitalul din Aleşd.

De asemenea, au fost depistate cu Covid şi 8 persoane care s-au testat la cerere, contra cost.

Cei 64 de bihoreni diagnosticaţi în ultimele 24 de ore sunt din Oradea, Beiuş, Lunca, Tinca, Nucet, Tileagd, Bratca, Bulz, Sântandrei, Ceica, Husasău de Tinca, Ţeţchea, Paleu, Măgeşti, Suplacu de Barcău, Oşorhei, Curăţele, Borod, Popeşti, Sânmartin, Şuncuiuş, Bunteşti, Viişoara, Derna, Toboliu, Finiş şi Drăgăneşti.

Potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Bihor, în ultimele 24 de ore nu a fost declarat vindecat nici un pacient cu SARS-CoV-2, numărul total al cazurilor Covid rezolvate stagnând la 1.517.

Joi dimineaţă, în Spitalul Municipal din Oradea erau internate 503 persoane, iar în judeţ erau înregistrate 901 de cazuri active.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat joi 1.365 îmbolnăviri descoperite în ultimele 24 de ore şi încă 44 decese, ceea ce ridică totalul îmbolnăvirilor la 91.256, iar al deceselor la 3.765.