Un pompier din Bihor care, sâmbătă, în timpul liber fiind, a participat la o nuntă organizată în localitatea Vaşcău, a salvat viaţa unui nuntaş care intrase în stop cardio-respirator. Victima a fost transportată ulterior la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean iar în prezent este în viață, în stare de conştienţă.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de ISU Crişana, incidentul s-a produs sâmbătă după-amiază. Pompierul, plutonierul adjutant Dan Binșelan (foto, jos), subofițer operativ și paramedic în cadrul Stației de Pompieri Ștei, se afla în timpul liber, la o ceremonie de nuntă din localitatea Vașcău şi a observat că un alt nuntaş, un bărbat în vârstă de 71 ani se simte rău. 

"În acel moment, salvatorul i-a evaluat starea de sănătate și observând că acesta prezintă simptomele unei persoane care întră în stop cardio-respirator, a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare, solicitându-le celor prezenți să apeleze numărul unic 112 și să precizeze dispeceratului medical că victima se află în stop cardio-respirator", se arată în informare. 

După sosirea echipajului de pompieri paramedici ai Stației Ștei, Binşelan a continuat să sprijine acţiunea de salvare până când victimei i-au revenit funcţiile vitale şi a putut fi transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean.

"Dedicarea completă și necondiționată, grija față de semeni și cunoştinţele profesionale ale subofiţerului au făcut posibilă resuscitarea septuagenarului, care este în viață, în stare de conştienţă, datorită unui pompier militar ale cărui calităţi umane şi cunoştinţe profesionale se dovedesc a fi puse în permanenţă în slujba semenilor", mai scrie în informarea ISU Crişana.
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!