Organizată în noaptea de sâmbătă spre duminică la restaurantul Castello din Băile Felix, nunta lui Ciprian Porumb, poreclit Porumbelu', un spărgător de locuinţe orădean apropiat lui Mihai Gabor, zis Grecu, s-a terminat cu scandal, duminică dimineaţă, după ce doi dintre nuntaşi au ajuns la spital, unul înjunghiat, iar cel de-al doilea cu capul spart.

Puşi pe scandal

Altercaţia a avut loc în jurul orei 4. Cele două victime, Dan Budău şi Marcel Todoran, se aflau la masă, când, susţine Budău, l-au văzut pe Marius Lazăr, zis Ciobanu, şi pe Mihai Carmen Pandel bruscând un nuntaş uşor ameţit.

"Le-am spus să-l lase în pace, pentru că e băut, şi atunci Ciobanu s-a luat de mine şi m-a înjurat. Eu i-am dat pace, dar la scurt timp după aceea, m-am dus la baie, iar când m-am întors, m-a lovit pe nepregătite. Am reuşit să-l opresc, l-am trântit la pământ apoi m-am ridicat, că au venit să ne despartă, şi atunci a scos un cuţit şi m-a înjunghiat în spate", a povestit BIHOREANULUI Dan Budău.

În timpul încăierării, care s-a soldat cu mese şi scaune sparte, Pandel şi Lazăr au mai rănit un nuntaş, Marcel Todoran, pe care l-au lovit cu o sticlă în cap, spărgându-i arcada.

Scandalul s-a terminat abia la sosirea poliţiştilor, care i-au ridicat pe bătăuşi şi au solicitat, pentru răniţi, un echipaj al SMURD.

"Pe noi ne-au dus la spital, nu ştiu ce s-a întâmplat mai departe", spune Budău care, după emiterea certificatului medico-legal, urmează să depună plângere penală împotriva agresorilor. "Deocamdată medicul nu mi-a cusut rana pentru că este mare şi a spus să revin luni. Atunci mi se va întocmi şi certificatul medico-legal, în funcţie de ce spune el", zice tânărul.

Interlopi cu "greutate"

Deocamdată, bătăuşii au fost amendaţi cu 1.000 de lei, urmând ca săptămâna viitoare, în cazul în care victimele vor depune pângere împotriva lor, să fie chemaţi la audieri la sediul Poliţiei. "Deocamdată au fost sancţionaţi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În cazul în care victimele vor depune plângere împotriva lor, se vor lua măsurile legale care se impun", a declarat duminică adjunctul şefului Poliţiei Oradea, comisarul şef Alin Haniş.

Marius Lazăr şi Mihai Carmen Pandel nu sunt la primul scandal. În urmă cu o lună, Lazăr a fost implicat într-o altercaţie în centrul oraşului cu sportivul Alexandru Lungu, pe care l-a atacat cu un spray lacrimogen.

La rândul său, Mihai Carmen Pandel, judecat într-un dosar pentru înşelăciuni imobiliare, a fost implicat în ultimii ani în numeroase scandaluri, fiind reţinut în 2008, după ce l-a atacat cu sabia pe Răzvan Parfene, membru al clanului Neguş, într-un magazin din bulevardul Decebal.

Pandel a mai fost suspectat, în ianuarie acest an, că a făcut parte din gruparea care a atacat maşina unui lider al ţiganilor orădeni, Ioan Gyongyosi, zis "Robi", iar acum este cercetat, împreună cu Grecu şi cu Romeo Markovics, zis Romi Neguş, pentru că l-au fugărit cu sabia, în faţa Bisericii cu Lună, pe Constantin Mărie, un apropiat al sportivului Sandu Lungu.