Dacă ar fi să amplasăm industria nunților într-un singur oraș, cel mai potrivit ar fi Mariupol. Asta pentru că, la așa oraș, așa industrie. Ceea ce părea cel mai bun biznis, unde cererea mereu a fost mult mai mare ca oferta, a picat în cap din cauza pandemiei.

Marii proprietari de săli, pe lângă că au pierdut o grămadă de bani, au suferit o lovitură și mai mare, pierzând o bună parte din personal. Așa că le-a venit ideea de a scurta nunțile până la ora 2 din noapte. Practic ne-am alinia și noi marilor orașe din jur, Timișoara și Cluj, unde din vremuri imemoriale nunțile se fac ziua.

E greu să schimbi mentalitățile bihorenilor, care cred că dacă beau noaptea nu-i vede lumea cât sunt de parfumați. Dar, așa cum orădenii s-au obișnuit să iasă în weekend, după ce în urmă cu 15 ani orașul era pustiu la sfârșit de săptămână, cred că și nunțile pe zi au o șansă.

Există destule avantaje când nunțile se termină mai repede. E mai înțelept să mănânci pe zi sau pe seară decât să bagi patru feluri de mâncare în tine de la ora 23 la 2. Apoi nici nu e o imagine prea plăcută ca pe la 4 dimineața, printre scaunele puse pe mese de chelneri, să mai rămână nucleul dur care să chinuie orchestra sau pe DJ.

Dar pentru ca aceste schimbări să fie posibile, e nevoie de coeziunea proprietarilor de săli, și nu de tertipuri ieftine, cum a fost scoaterea la înaintare a primarului Florin Birta și a DSP-ului, cum că din cauza lor ar trebui modificat programul. Când se va forma masa critică a principalilor actori din industrie, schimbarea va avea loc, iar nuntașii Bihorului vor constata că e mult mai comod și mai puțin obositor să participi la o nuntă pe zi, pentru că oricum consumatorii fruntași au loc berechet să chefuiască prin cluburi până în zori.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!