Orsolya Barabás, una dintre adolescentele prinse, pe 18 decembrie, sub dărâmăturile internatului Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc, s-a stins din viață marți după amiaza pe patul de spital.

Tânăra era intubată, sedată, instabilă hemodinamic, având traumatism de coloană, iar încă de la internare starea sa a fost critică, după cum relatează agenția Agerpres.

„Eleva internată la Secţia ATI Copii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încetat din viaţă. Medicii din Târgu Mureş au făcut tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a o salva”, a transmis purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş, Mariana Negoiţă, potrivit aceleiași surse. 

Acesta a fost al doilea deces provocat de prăbușirea parțială a clădirii internatului Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc. David, un băiat care ar fi împlinit în decembrie 18 ani, a murit la puțin timp după ce a fost scos de sub dărâmături. 

Alte două fete au fost transportate atunci la spital, însă au fost externate la câteva zile după prăbușirea internatului.

Clădirea în care funcționa internatul a fost construită în 1910 și era închiriată de Primărie de la Biserica Catolică. Nu cu mult timp înainte de tragedie, în curtea internatului începuseră lucrări pentru racordarea acestuia la rețeaua de canalizare din oraș. Firma care realiza lucrarea ar fi săpat, fără autorizație, un șanț chiar lângă zidul clădirii internatului, iar asta ar fi dus la prăbușirea parțială a clădirii. 

Patronul firmei, Laszlo Szilveszter Sandor, este cel care a coordonat lucrările și este acuzat că nu a respectat toate condițiile. „S-a reţinut în sarcina inculpatului că a efectuat lucrări de săparea unui şanţ chiar lângă zidul clădirii internatului, lucrare care nu era autorizată şi, aşa cum ştiţi, ca urmare a prăbuşirii sitului a rezultat decesul unui elev şi vătămarea corporală a altor trei eleve”, a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureş, Gianina Oreviceanu.

După ce a fost reținut 24 de ore, Laszlo Szilveszter Sandor a fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Despre acest caz, ministrul Educației, Ligia Deca, a spus că responsabilitatea privind cele întâmplate este împărțită între Biserica Romano-Catolică și Primăria Odorheiu Secuiesc, potrivit romania.europalibera.org.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!