Un bărbat în vârstă de 44 ani din Bihor a fost arestat preventiv pentru viol, după ce s-a descoperit că avea o relaţie cu o copilă de 14 ani, care a fugit de acasă şi a fost dată dispărută de părinţi. 

Bărbatul, care se numeşte Cristian Dănuţ Rus, a fost reţinut miercuri de poliţiştii orădeni, în urma cercetărilor pornite pentru găsirea adolescentei fugite de acasă şi date dispărute de familie. 

În timpul verificărilor s-a descoperit că fata avea o relaţie cu bărbatul de 44 ani, cu care a stat ascunsă o vreme într-un sat din Biihor, iar apoi ambii s-au mutat într-un apartament deţinut de rude ale individului, în Oradea. 

Aici au fost găsiţi, miercuri, cei doi, iar în timpul audierilor care au urmat, Rus a admis că a întreţinut în mai multe rânduri raporturi sexuale cu adolescenta, susţinând că se iubesc şi că nu ar fi forţat-o.

Însă, potrivit legii, "raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi". Ca atare, bărbatul a fost reţinut şi, în aceeaşi zi de miercuri, a fost prezentat în faţa judecătorului de drepturi cu propunere de arestare preventivă. 

Instanţa a admis propunerea anchetatorilor. „Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de viol săvârşit asupra minorului, pe o perioadă de 30 de zile", scrie pe portalul instanţei, precizându-se că bărbatul a cerut, prin apărător, „luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu”, solicitare care i-a fost respinsă. 

Soluţia pronunţată de Judecătoria Oradea nu este definitivă. Ea a fost contestată, deja, de Rus, iar verdictul final îl va pronunţa Curtea de Apel Oradea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!