Un orădean de 32 ani a fost arestat pentru 30 de zile de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, la propunerea procurorilor de la Parchetul local, care îl anchetează pentru tentativă de viol.

Bărbatul, Vilmos Pop, a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce, în aceeaşi noapte, în jurul orei 1, a atacat o tânără pe Calea Clujului din Oradea, încercând să o violeze.

Victima a reuşit, însă, să scape din mâinile individului şi a luat-o la fugă, urcându-se în maşina unui taximetrist care s-a nimerit în zonă şi care, în timp ce a pornit în urma agresorului, a fost cel care a sunat la 112.

"În drum, taximetristul s-a întâlnit cu o patrulă a Poliţiei Oradea, iar împreună l-au şi prins în scurt timp pe atacator", au declarat marţi pentru BIHOREANUL surse din anchetă.

Vilmos Pop a fost reţinut imediat şi prezentat mai apoi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă. El este recidivist, având mai multe condamnări pentru tâlhării, furturi şi chiar viol, fiind eliberat recent, după o condamnare definitivă la 8 ani de închisoare încasată în 2009, culmea, pentru patru violuri comise în Oradea.

Încheierea de arestare emisă, duminică, pe numele lui Pop, nu este definitivă. Ea a şi fost contestată de agresor, iar decizia finală va fi luată la Tribunalul Bihor.