O avarie apărută luni, la prânz, pe Magistrala 1 de termoficare în zona intersecţiei Bulevardului Dacia cu Decebal a lăsat fără apă caldă şi încălzire mii de apartamente alimentate prin zece puncte termice.

"Pentru remedierea unei avarii apărute la reţeaua termică primară, în zona intersecţiei străzilor Decebal cu Dacia, începând de azi, ora 14, se întrerupe furnizarea serviciilor de încălzire şi apă caldă pentru consumatorii alimentaţi din puncte termice 106, 126, 127, 136, 119, 218, 200, 611, 612, 613", se menţionează într-un comunicat al Termoficare.

Avaria afectează locuitorii străzilor Decebal, Iza, Episcop Ioan Suciu, Corneliu Coposu, Eroului Necunoscut, Magnoliei, Rozmarinului, Doina, Progresului, Sovata, Lisabona, Aluminei şi Păcii.

"În jurul prânzului a sărit o tijă de la o vană de pe conducta preizolată. Până în momentul de faţă s-a oprit magistrala 1 în vederea golirii ei, s-a izolat zona respectivă. Vom folosi pompe pentru a scoate apa, astfel încât în cursul serii ca să putem schimba vana", a declarat pentru BIHOREANUL directorul comercial al Termoficare, Dan Creţu.

Acesta a mai precizat că pe durata lucrărilor vor putea apărea probleme în furnizarea apei calde şi încălzirii şi în alte puncte termice din Oradea şi Sânmartin, pentru că operatorul a redus presiunea de pe reţea pentru a putea lucra în zona avariată.

"Reluarea serviciilor va avea loc în cel mai bun caz în noaptea aceasta sau mâine seară",  a spus Creţu.

Potrivit directorului, avaria a apărut pe magistrala 1 înlocuită în perioada 2014 - 2015 de firma Energomontaj în cadrul programului Termoficare I. Lucrarea este în garanţie, deci remedierea va trebui suportată de către constructor.