Printr-un comunicat de presă dat publicităţii miercuri, directorul DSP Bihor, Marius Pîrcioagă, a informat că decesul a fost înregistrat luni, 27 decembrie, persoana decedată fiind o bătrână de 87 ani din comuna Curtuişeni, adusă de la domiciliu la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Oradea.

"După câteva ore a decedat, ca urmare a evoluţiei nefavorabile şi a existenţei unor boli asociate", se arată în comunicatul DSP Bihor. Citând echipajul de prim ajutor care a preluat-o de la domiciliu, directorul DSP Bihor a relatat că "pacienta a fost găsită căzută în casă, unde nu avea nicio sursă de căldură".

Pentru prevenirea acestui tip de decese evitabile, şeful DSP s-a adresat autorităţilor locale din judeţ, pe ai căror reprezentanţi îi roagă să identifice spaţii de găzduire temporară a persoanelor fără adăpost, să dispună echipajelor Poliţiei Comunitare aflate în patrulare să îndrume aceste persoane către spaţiile încălzite, să pregătească unităţile spitaliceşti aflate în subordine pentru creşterea solicitărilor de servicii medicale ca urmare a temperaturilor foarte scăzute.