Magistraţii Judecătoriei Oradea au emis mandat de arestare pentru 29 de zile pe numele unui bărbat de 45 de ani, din Sălard, care a jefuit o orădeancă de 89 de ani de două tablouri de colecţie, în valoare de peste 10.000 de euro.

„Acesta este suspectat că, la 29 iunie a.c., în jurul orei 14, ar fi deposedat-o pe o orădeancă de tablouri, fapta fiind premeditată şi pregătită minuţios", a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Tâlharul, Emil Macai, a dat un anunţ într-un ziar local, prin care se declara un colecţionar de artă, oferind sume consistente persoanelor care ar fi avut de vânzare tablouri sau opere de artă.

Aşa a fost contactat şi de către victimă, care, cu bună credinţă, l-a „informat" despre cele două tablouri pe care le are şi pe care dorea să le vândă contra sumei de 10.000 euro.

„Suspectul s-a prezentat la locuinţa victimei sub pretextul că vrea să vadă şi să cumpere tablourile, iar după ce a fost primit în locuinţă de femeie, a agresat-o şi a luat picturile cu forţa, apoi s-a făcut nevăzut. În urma atacului, victima a suferit leziuni pentru vindecarea cărora vor fi necesare 35 de zile de îngrijiri medicale", a mai arătat Dinu.

În urma cercetărilor, poliţiştii Biroului de combatere a infracţiunilor contra persoanei l-au identificat pe tâlhar, la câteva ore de la comiterea faptei, iar miercuri dimineaţa, în jurul orei 6, Macai a fost ridicat de la domiciliu şi depus în arestul Poliţiei Bihor.

Ulterior, în cursul aceleiaşi zile, acesta fost prezentat la Parchet pentru audieri iar apoi magistraţilor Judecătoriei Oradea, care au emis faţă de acesta un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Ancheta poliţiştilor continuă, deoarece picturile furate de la pensionară nu au fost deocamdată recuperate. Cercetările sunt îngreunate de faptul că, deşi a fost recunoscut de victima sa şi există probe care atestă faptul că tâlhărit-o, Macai neagă faptele, declarând cu tupeu că nu o cunoaşte, că n-a intrat niciodată în casa acesteia şi nici nu a văzut vreodată tablourile sustrase.