O bunică din Oradea a fost salvată, luni, de pompierii militari, după ce a căzut într-una dintre camerele apartamentului în care locuiește.

Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana", la ora 20.10, o persoană a sunat la 112 solicitând intervenţia pompierilor pe strada Piaţa Bucureşti, pentru salvarea unei femei de 79 de ani care s-ar fi putut afla într-o situaţie de urgenţă.

La faţa locului au fost trimise două echipaje de pompieri militari din cadrul Detaşamentului 2 Oradea, dintre care unul de prim ajutor. Folosind echipamentele din dotare, pompierii au pătruns în apartamentul femeii situat la etajul 3 al unui bloc, găsind-o căzută într-o cameră, în stare de conştienţă, dar neputându-se mişca din cauza unor probleme medicale.

După i-a fost acordat primul ajutor, femeia a fost transportată la spital.

Pe de altă parte, tot luni pompierii de la mai multe unităţi din judeţ au intervenit pentru stingerea a cinci incendii.

De trei dintre ele, care s-au produs luni dimineaţă, a scris BIHOREANUL în aceeaşi zi, fiind vorba despre un incendiu al unei anexe din gospodăria unei familii din Brusturi (foto), unul declanşat la un autoturism care se afla în mers pe un drum din satul Belfir şi altul la podul unei case din Borşa.

Apoi, în jurul orei 16.10, "pompierii militari din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la podul unei case din localitatea Păuşa, comuna Nojorid. Echipajele de pompieri au localizat şi lichidat operativ focarele, limitând pagubele la circa trei metri liniari de scândură din structura podului", se arată în comunicat. Cauza probabilă a reprezentat-o coșul de fum, neprotejat termic față de materiale combustibile.

Ultimul incident înregistrat în prima zi a lunii martie a fost în localitatea Botean, unde în jurul orei 20.40, pompierii s-au deplasat pentru a stinge un incendiu ce se manifesta pe un teren de 3 hectare. Din fericire nu au fost pagube majore, arzând doar lăstăriş şi vegetaţie uscată. Cel mai probabil flăcările au pornit de la fumatul în locuri nepermise.