Începe să se termine perioada de penitenţă în care nu puteam face profit sau aduce îmbunătăţiri la investiţiile din fonduri europene. E cazul ca în Piaţa Unirii să se găsească o soluţie pentru sporirea iluminatului, pentru că seara parcă ai pătrunde în orizontul 4 din mina Lupeni. 

Poate şi Aquaparkul va beneficia de investiţii conexe care să-i sporească atractivitatea, mai multe bazine cu apă termală şi acoperirea bazinului olimpic. Trebuie să tragem tare până nu-şi fac şi clujenii o investiţie similară.

La Cetate deja se reia ideea cu hotelul, iar în momentul de faţă se lucrează la mobilarea întregului spaţiu. Nu-i chiar aşa de simplu să creşti atractivitatea unui spaţiu destul de mare, aflat cumva la marginea circuitului turistic central. Este clar că e nevoie de nişte ancore, pentru că o fortăreaţă renovată, dar pustie, arată deprimant.

Hotelul este ok, dar trebuie găsite activităţi care să aducă trafic în Cetate. Mie îmi pare rău că studenţii de la Arte au fost scoşi de acolo pentru a face loc unor ONG-uri obscure, fără relevanţă pentru zona respectivă. Nişte ateliere pentru tinerii artişti ar da un aer mai boem locului.

Ar fi interesant şi ca toate ceremoniile de căsătorie să se desfăşoare în Cetate. Ar fi un punct de atracţie, iar aşa vor avea ocazia şi turiştii să vadă cât de măiestru reuşim să îmbinăm toaletele fastuoase ale doamnelor cu vioara cu goarnă.

Dacă tot există obligativitatea consultărilor publice, mai ales când miza este foarte mare, vezi cazul mobilării parcării de pe Independenţei, n-ar strica să se lanseze şi un concurs de idei privitor la Cetate. Sunt convins că multe dintre soluţiile orădenilor ar putea fi fezabile, alimentând cu "oxigen" unul dintre plămânii turistici ai Oradiei.