O cisternă încărcată cu acid acetic s-a izbit de o maşină, miercuri după amiază, lângă Nojorid, după ce şoferul autospecialei a pierdut controlul direcţiei într-o curbă periculoasă la dreapta şi a intrat pe contrasens, unde a agăţat partea stângă a unui autoturism care venea din sens opus.

Evenimentul rutier a îngreunat circulaţia pe DN 79 mai bine de două ore, timp în care mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Crişana au intervenit pentru descarcerarea pasagerilor care nu puteau ieşi din maşina rămasă cu uşile blocate în urma impactului.

"Echipajele medicale ale SMURD au evaluat persoanele implicate în evenimentul rutier şi, pentru că nu aveau leziuni care să necesite transportul acestora la spital, s-au retras", a declarat şeful SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

La locul incidentului rutier au rămas în final doar echipajele Serviciului Poliţiei Rutiere Bihor, pentru a dirija circulaţia care se desfăşura pe un singur sens, respectiv două echipaje ale ISU Crişana, un echipaj de lucru cu apă şi spumă, plus echipajul de Cercetare Chimică, Biologică şi Radiologice şi Nucleară (CBRN), care au oprit scurgerea materialului coroziv din cisternă.

"A fost obturată partea afectată a cisternei pentru oprirea scurgerii. A fost vorba de un furtun fisurat", a explicat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, Camelia Roşca. 

Echipajele de intervenţie s-au retras în jurul orei 16.30, când traficul a fost reluat pe ambele sensuri.

foto: Facebook Grupul Info Trafic Bihor