Doi reprezentanţi ai companiei aeriene elveţiene Lunajets au avut, miercuri dimineaţă, o întrevedere cu preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, la care au participat, de asemenea, directorul general al Aeroportului din Oradea, Gheorghe Pasc, precum şi directorul operaţional Marian Ghitea.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de Consiliul Judeţean, în cadrul discuţiilor, reprezentanţilor companiei elveţiene le-a fost prezentat stadiul lucrărilor de modernizare începute la Aeroport, precum şi planurile pentru dezvoltarea viitoare şi extinderea serviciilor oferite de aerogara orădeană.

"Sperăm ca Aeroportul să se poată extinde cu un serviciu de cargo, iar în acest sens avem deja un teren disponibil. Am încercat să facem Aeroportul cât mai atractiv, el este operabil şi în acest moment, chiar dacă se lucrează, şi va fi închis doar o scurtă perioadă, între 22 aprilie şi 19 iunie", le-a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, celor doi reprezentanţi ai Lunajets.

De asemenea, reprezentanţii companiei aeriene au fost informaţi despre subvenţiile care pot fi acordate companiilor care vor opera pe aeroporul orădean.

"Consiliul European al Concurenţei a aprobat ca CJ Bihor şi Aeroportul Oradea să organizeze licitaţii pentru zboruri internaţionale de pe Aeroportul din Oradea. A fost aprobată organizarea de licitaţii pentru 10 direcţii de zbor. Cursele vor putea fi subvenţionate pe o perioadă de trei ani, valoarea subvenţiei putând merge până la 50%. În total vom avea la dispoziţie aproape 2,5 milioane euro pentru a susţine această facilitate", a precizat directorul general al Aeroportului, Gheorghe Pasc.

"Zilnic avem solicitări atât din partea reprezentanţilor mediului de afaceri, cât şi din partea românilor care lucrează în străinătate. Toţi ne întreabă când vom opera curse spre destinaţii din Italia, Spania ori spre marile aeroporturi noduri aeriene. Deci vom fi interesaţi îndeosebi de astfel de destinaţii", a spus preşedintele CJ Bihor, Cornel Popa, la discuţiile cu reprezentanţii companiei aeriene elveţiene.