Social-democraţia locală a mai căpătat o lovitură. După defectarea lui Mureşan la Apă-Canal, preşedintele filialei, Ioan Mang, a fost mazilit din funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean. Pentru că nu a dorit să fie la mâna consilierilor, le-a luat-o însă înainte şi şi-a dat demisia.

În 2012, când la CJ s-a format triumviratul PNL-PSD-UDMR, domnul Mang avea toate atuurile să fie catalizatorul instituţiei. Sanyi Kiss nu avea atâta şcoală cât Mang vacanţă, iar Cornel Popa era aterizat - şi aşa a şi rămas - într-un loc din care nu înţelegea nimic.

Timp de un an domnul Mang a fost foarte supărat, şi pe bună dreptate, că şeful instituţiei nu îi dă atribuţii concrete. Eu cred că din start a apreciat greşit lucrurile, fiindcă la Judeţ lumea nu se omoară pentru a avea alte atribuţii în afară de semnarea statelor de plată. Chiar mie mi-a spus că dacă nu primeşte drept de semnătură şi nu i se dau sarcini concrete îşi dă demisia. De atunci au mai trecut doi ani până să se decidă să părăsească corabia. Dar şi asta după ce coaliţia liberalo-udemeristă i-a forţat mâna.

Sigur că, la finalul actualei legislaturi, în 2016, Mang va ieşi mai puţin şifonat decât Kiss sau Popa. Pentru că el va fi acuzat că nu a făcut mai nimic timp de trei ani, spre deosebire de ceilalţi doi, care vor fi criticaţi că au lălăit-o patru, adică întreg mandatul.

Demisia domnului Mang e tardivă şi ar fi avut asupra instituţiei un efect benefic doar dacă era urmată de plecarea sa împreună cu domnii Popa şi Kiss.

Citiţi pe această temă şi articolul "Previzibil: Mang şi-a dat demisia de la conducerea CJ înainte să fie înlocuit cu Avrigeanu (FOTO)"