Nu cred că există un cetățean care ar dori să-și vadă casa distrusă numai pentru că acolo trebuie să treacă un drum ori să se facă un pasaj sau un sens giratoriu. Și chiar dacă sumele oferite drept despăgubire sunt generoase, ceea ce nu e cazul la scârțara Primărie Oradea, tot mai rămâne disconfortul de a-i scoate pe oameni din rutina zilnică.

Noua girație de la intersecția străzii Plevnei cu Tudor Vladimirescu este extrem de importantă pentru circulația din zonă. La prima vedere pare doar o soluție pentru ca șoferii să poată intra mai ușor de pe o stradă îngustă pe una principală, dar, de fapt, această girație dă sens pasajului Vladimirescu-Decebal.

Acest pasaj, aflat deja în lucru, ar fi avut mari hibe și dacă pe strada Oneștilor nu s-ar fi prevăzut încă un pasaj.

De pe Vladimirescu, de la Primărie spre Decebal, nu vei putea să o faci stânga decât dacă ajungi la viitorul pasaj de pe Oneștilor. La fel, dacă vii dinspre Oneștilor vei putea merge spre podul Decebal doar dacă se construiește sensul giratoriu de pe Plevnei. Așa că această investiție, precedată de demolările de rigoare, este mai importantă decât pare. O astfel de soluție s-a adoptat și la Pasajul Magheru, cu noul sens giratoriu din dreptul Hotelului Forum Continental.

Cred că uneori ne cam pierdem în știință și nu cumpănim suficient nu doar utilitatea și calitatea lucrărilor, ci și implicațiile care pot da naștere la probleme în cu totul altă parte...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!