Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au demarat cercetările pentru a lămuri circumstanţele în care a murit o tânără doctoriţă de la Spitalul municipal Gavril Curteanu, al cărei corp neînsufleţit a fost descoperit marţi.

Din primele cercetări a reieşit că femeia, Liliana Heredea, 35 ani, medic pediatru, s-a sinucis tăindu-şi artera femurală. Tânăra a lăsat în urmă şi un bilet de adio al cărui conţinut anchetatorii au refuzat să-l facă public în acest moment.

"Facem cercetări, se vor efectua şi unele audieri. Deocamdată nu pot să vă spun mai multe", a declarat procurorul Alin Leucea, cel care efectuează ancheta în caz.

După efectuarea autopsiei, corpul neînsufleţit al doctoriţei Liliana Heredea a fost preluat de rude şi depus la Capela Haşaş din Cimitirul "Rulikowski" de unde, în cursul zilei de joi, a fost condus pe ultimul drum de familie, colegi şi prieteni.

Potrivit unor surse din anturajul doctoriţei, tânăra a suferit un eşec în dragoste după o relaţie pe care o avea cu un medic mult mai în vârstă din cadrul aceluiaşi spital.

Colegii femeii nu îşi explică gestul ei, cu atât mai mult cu cât îi prevedeau un viitor strălucit. Dedicată meseriei, tânăra îşi luase doctoratul în medicină şi lansase nu de mult o carte pe tema abuzului sexual asupra copiilor, fiind foarte apreciată de "greii" din medicina orădeană.

Despre Liliana Heredea colegii mai spun că nimic îi nu trăda vreo suferinţă interioară şi, mai mult, era mereu jovială şi îşi făcea planuri mari în carieră.