Un tânăr în vârstă de 33 ani din Oşorhei a ajuns, miercuri, la spital, după ce, aflat la volanul unei dubiţe Renault, a pierdut controlul direcţiei pe DN 76, lângă Răbăgani, iar maşina a ieşit în decor, răsturnându-se pe câmp.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu, accidentul a fost anunţat pe numărul de urgenţă 112 la ora 15.15, iar din verificările făcute, şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

"În timp ce conducea o autoutilitară pe direcţia Beiuş-Oradea, şoferul nu a ţinut cont de carosabilul umed, iar într-o curbă la dreapta, pe drum în pantă, a pierdut controlul asupra direcţiei, autoutilitara a părăsit carosabilul şi s-a răsturnat în şanţul din partea dreaptă a direcţiei sale de deplasare", a declarat Dinu.

În urma accidentului, şoferul a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgenţelor din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi, deşi în prima fază a crezut că a scăpat doar cu vânătăi, investigaţiile medicilor au scos la iveală că are un traumatism serios la coloana vertebrală.

"Este vorba despre un traumatism la vertebra lombară 1, care trebuie fixată cu un şurub special", a explicat pentru BIHOREANUL dr. Dacian Juca, locţiitor al şefului UPU - SMURD Bihor.

Potrivit acestuia, Spitalul Clinic de Urgenţă Oradea, prin Secţia de Neurochirurgie, nu este inclus în Programul Naţional de Traumă pentru astfel de proceduri. "Demersurile s-au făcut şi se aşteaptă răspuns. Până atunci, pot efectua astfel de proceduri doar spitalele regionale Cluj şi Timişoara pentru zona noastră", mai spus medicul.

Din acest motiv, tânărul va fi transportat cu elicopterul SMURD la un spital din Cluj.

"Viaţa pacientului nu este în pericol, nu se pune problema să rămână cu leziuni neurologice. Pentru siguranţa lui, însă, e nevoie de fixarea acelei vertebre", a mai spus medicul.