Echipa de fotbal feminin a claselor I-IV de la Liceul Teoretic Constantin Şerban din Aleşd nu s-a prezentat la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, care s-a desfăşurat la Piatra Neamţ în perioada 10-12 mai, pentru că inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, Călin Hoţupan, a omis să informeze conducerea şcolii privind modificarea datei de desfăşurare a turneului!

Turneu ratat

"Iniţial turneul de la Piatra Neamţ trebuia să se desfăşoare în perioada 19-22 mai, însă ulterior organizatorii au schimbat datele de desfăşurare, programându-l cu mai bine de o săptămână înainte. Cum pe noi trebuia să ne anunţe de această schimbare Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi cum acest lucru nu s-a întâmplat, noi nu am plecat. Am am aflat în ultimul moment de schimbarea datelor, când cei de a echipa de fotbal de băieţi din Marghita, care a fost şi ea calificată, ne-au sunat de acolo să ne întrebe ce e cu noi, de nu suntem prezenţi", a declarat pentru BIHOREANUL profesorul Mihai Lele, cel care alături de Răzvan Şoit se ocupă de pregătirea echipei de fotbal feminin a claselor I-IV de la LT Constantin Şerban şi care în 2011 a obţinut titlul naţional cu echipe pe care o pregătea atunci la faza finală a Olimpiadei Sportului Şcolar.

Mai exact, inspectorul de specialitate a ISJ Bihor a informat de modificarea datelor de desfăşurare a turneului doar echipa de băieţi din Marghita, nu şi pe cea de fete din Aleşd.

"Vă daţi seama, fetele când au primit vestea au început să plângă că nu mai pot merge, părinţii s-au scandalizat şi vă spun sincer că mi-au dat şi mie lacrimile", a declarat şi Alina Buzle, directorul Liceului Teoretic Constantin Şerban din Aleşd.

Reprezentanţii liceului au încercat să asigure deplasarea echipei în ultimul moment, însă degeaba. "Din păcate, era prea târziu, nu putem să ne pregătim şi să ajungem, însă, ce m-a dezamăgit şi mai tare a fost faptul că domnul inspector ne-a spus că nu mai are rost să plecăm, că oricum doar vom face act de prezenţă", a mai adăugat Alina Buzle.

Cele mai bune

De cealaltă parte, inspectorul pe probleme de sport din cadrul ISJ Bihor susţine că "culpa este comună". Motivul? "Nici noi nu le-am trimis acea informare, dar nici ei nu au făcut demersurile pentru deplasare, aşa cum au făcut cei de la Marghita, pentru echipa de băieţi, calificată, la rându-i la faza de la Piatra Neamţ", a declarat Călin Hoţupan.

Varianta nu ţine, însă, în faţa conducerii echipei de fete. "Ne-a cerut scuze, ne-a spus că nu a văzut în e-mail că era vorba şi de noi şi a crezut că numai pentru echipa de băieţi din Marghita era vorba în ceea ce priveşte schimbarea datelor. Eu personal îl înţeleg, e om şi mai poate greşi, dar să spună că avem culpă comună nu are cum, pentru că noi n-aveam ce demersuri să facem până nu ştiam când trebuie să ne deplasăm", a conchis profesorul Marius Lele.

De precizat că formaţia de fotbal feminin a claselor I-IV de la LT Constantin Şerban din Aleşd s-a calificat la faza finală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar după ce a trecut de alte trei faze. Mai întâi, tinerele fotbaliste aleşdene au câştigat etapa din zona oraşului Aleşd, apoi au câştigat etapa judeţeană Bihor, iar apoi, la jumătatea lunii aprilie, s-au clasat pe primul loc şi la turneul zonal de nord-vest de la Satu Mare, unde au învins cu 1-0 echipa din Maramureş şi a remizat cu 0-0 în faţa formaţiei gazdă.