Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea şi-au aflat în această săptămână adversarul din primul joc al turneului preliminar al Basketball Champions League, dar şi posibili adversari din tururile următoare, în caz de calificare.

Astfel, în urma tragerii la sorţi, efectuată în Elveţia, la Mies, pe 26 iunie, CSM CSU Oradea, vicecampioana României, a aflat să se va duela în primul tur al turneului de calificare cu numărul 3 cu echipa britanică Caledonia Gladiators.

Dacă va trece de acest adversar, în turul 2 al turneului se va confrunta cu PAOK Salonic din Grecia, iar dacă vor învinge formaţia elenă, atunci în ultimul meci al turneului, care va stabili echipa calificată în faza grupelor principale ale Basketball Champions League, roş-albaştrii vor întâlni Cholet Basket (Franţa) sau Heroes Den Bosch (Ţările de Jos) ori PetkimSpor (Turcia).

Turneul 3 de calificare din Liga Campionilor Europeni se va desfăşura în perioada 15-22 septembrie, într-un loc care urmează să fie stabilit şi anunţat pe parcursul lunii iulie.

În cazul calificării în faza grupelor principale ale Basketball Champions League, jucătorii de la CSM CSU Oradea vor juca în Grupa B, alături de Unicaja Malaga (din Spania, deţinătoarea trofeului), Filou Oostende (Belgia) şi King Szczecin (Polonia).

Grupele Ligii Campionilor Europeni la baschet vor începe pe 1 octombrie.

Dacă orădenii nu se califică în grupele Basketball Champions League, atunci se vor bate pentru FIBA Europe Cup.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!