O fată în vârstă de 16 ani a fost răpită din centrul unei localităţi din judeţul Sălaj, suspectul fiind un tânăr de 19 ani care este căutat, în prezent, de poliţiştii din toată ţara. 

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, alerta privind răpirea minorei a fost dată de mama acesteia. „La data de 12 iulie, ora 19:08, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Hida - IPJ Sălaj au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 52 de ani, din localitatea Dragu, cu privire la faptul că, la aceeași dată, fiica acesteia - Doboş Sara - de 16 ani, a fost luată cu forța din centru localității Dragu și dusă într-un loc necunoscut, de către un tânăr, de 19 ani”, scrie în informarea Poliţiei Române, care a fost distribuită şi pe reţelele de socializare.

Cercetările în caz au fost pornite de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Sălaj, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Jibou, pentru lipsire de libertate în mod ilegal, "în vederea identificării minorei și a persoanei bănuită de comiterea faptei”.

Poliţia Română face apel la toţi cei care deţin informaţii utile, rugându-i să sune la numărul unic de urgenţă 112 sau să anunte cea mai apropiată unitate de poliţie. 

UPDATE: A fost găsită!

Tânăra în vârstă de 16 ani a fost găsită şi a ajuns acasă, iar un tânăr de aceeași vârstă, bănuit că a participat la răpirea ei, a fost condus la sediul Poliţiei Sălaj pentru audieri, a anunţat duminică Poliţia Română. 

„În urma verificărilor efectuate a fost stabilită locația minorei dispărute, iar în prezent aceasta se află alături de familie. În cauză, polițiștii continuă activitățile specifice pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au derulat evenimentele, precum și pentru depistarea celui bănuit de săvârșirea faptei”, se precizează într-o informare transmisă pe marginea cazului de Biroul de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, Sălaj.

Tânărul de 16 ani audiat de poliţişti este din localitatea Dragu, de unde este și fata care a fost răpită.

„La data de 13 iulie, în urma investigațiilor efectuate, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au identificat și condus la sediul unității, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale care se impun, un tânăr de 16 ani, din localitatea Dragu, despre care există bănuiala rezonabilă că s-ar fi aflat în autoturismul în care a fost luată tânăra de 16 ani”, scrie în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!