Un tânăr în vârstă de 22 ani din Valea lui Mihai a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru un jaf pe care l-a comis săptămâna trecută, pe 1 august, pe o stradă din Salonta.

Incidentul s-a produs în plină zi, la ora 14.25, pe strada Oradiei, iar victima este o femeie în vârstă de 69 de ani. „Persoana vătămată a sesizat faptul că un bărbat necunoscut i-a sustras prin violenţă o geantă din piele, în care avea un portmoneu cu 580 lei, un card bancar, acte de identitate şi un telefon mobil”, a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

În urma investigaţiilor, atacatorul femeii a fost prins o zi mai târziu, în Valea lui Mihai, iar prejudiciul a fost parţial recuperat.

Pe 2 august, tâlharul, pe numele său Lakatos Carol, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar vineri, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta și judecătorului de drepturi şi libertăţi, care a dispus arestarea lui pentru o perioadă de 30 de zile.

Măsura dispusă de instanţă nu a fost, însă, pe placul individului care a contestat-o deja. Decizia finală va fi luată de Tribunalul Bihor.