O femeie în vârstă de 43 de ani a murit după ce a fost sfâșiată de câini vagabonzi pe un teren viran din sectorul 6 din București, informează presa centrală. Victima ieșise la alergat.

Poliţiştii Secţiei 20 Poliţie au fost alertați, printr-un apel primit la 112, despre faptul că o persoană care alerga ar fi fost mușcată de câini. La fața locului au intervenit agenți pentru a identifica victima, iar un echipaj medical a constatat decesul, notează Euronews.ro. „În vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care s-a produs decesul, cercetările au fost preluate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri”, a anunțat Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Femeia a fost găsită de polițiști pe câmp, la 270 de metri distanță de cea mai apropiată locuință și la 300 de metri distanță de cel mai apropiat punct de digul Lacul Morii - zona neamenajată, aflată la granița cu Comuna Chiajna, conform aceleiași surse. 

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Aceeași femeie ar fi fost atacată de câini și în aprilie 2022, atunci fiind însă salvată din atacul patrupedelor, scrie Adevarul.ro. Trupul femeii urmează a fi transportat la Institutul Național de Medicină Legală în vederea efectuării necropsiei.

Euronews.ro mai informează că terenul pe care s-a petrecut teribilul incident a aparțiut CAP, iar împroprietăririle au fost făcute de autoritățile din Chiajna. În prezent, se află în posesia a trei persoane.

Același portal de știri subliniază că, în București, primăriile de sector nu au atribuții pe partea de ecarisaj, singura instituție abilitată să monitorizeze și să strângă câinii maidanezi de pe raza administrativ-teritorială a Capitalei fiind Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Generale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!