O femeie în vârstă de 34 de ani din Bihor a decedat, zilele trecute, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din Oradea, spital dedicat pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2. 

Bihoreanca era grav bolnavă încă înainte să se fi infectat cu Covid, încetând din viaţă după o spitalizare care a durat mai mult de două săptămâni.

"Pacienta a fost internată cu Covid la Spitalul Municipal din Oradea pe 20 ianuarie, iar decesul s-a produs la ATI pe 7 februarie, fiind confirmat acum în urma unei necropsii. Pacienta în vârstă de 34 de ani avea grave comorbidităţi, suferind de insuficienţă renală, trecând printr-un transplant de rinichi cu respingere de grefă şi fiind dependentă de dializă. În plus, suferea şi de hipertensiune arterială", a declarat pentru BIHOREANUL şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, dr. Daniela Rahotă.

Potrivit celei mai recente raportări făcute publice de autorităţile din Bihor, numărul deceselor cauzate de infectarea cu Covid a ajuns, miercuri, la 893 de la începutul pandemiei şi până în prezent.

În trecut, au mai decedat şi alţi pacienţi tineri infectaţi cu SARS-CoV-2, tot pe fondul unor comorbidităţi pe care infectarea cu virusul le-a agravat.