Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au dispus trimiterea în judecată a unei tinere de 30 de ani din satul Almaşu Mic, comuna Balc, sub acuzaţia de lovire şi alte violenţe, femeia fiind acuzată că, fiind în stare de ebrietate, şi-a agresat propria fiică de 9 ani, a anunţat joi prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita, Dorel Moţiu.

Abuzul a fost reclamat de medicul de familie din comuna Balc. "Copilul, o fetiţă de 9 ani, a fost adus la medic de către o vecină a inculpatei cu numeroase leziuni pe care a declarat că le are în urma unei bătăi primite de la mama sa. Medicul a semnalat cazul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, iar reprezentanţii instituţiei au dispus plasamentul în regim de urgenţă a minorei în Centrul de primire pentru copilul abuzat, neglijat, exploatat din Oradea", a declarat prim-procurorul.

În urma controlului de specialitate, medicii legişti au stabilit că fetiţa a fost lovită în mai multe rânduri, atât cu palma cât şi cu un corp dur de formă alungită, probabil o mătură. "Inculpata şi-a recunoscut fapta comisă, declarând că a agresat-o pe minoră fiind sub influenţa băuturilor alcoolice", a mai declarat Moţiu adăugând că, odată cu trimiterea în judecată a femeii, procurorii au cerut şi decăderea ei din drepturile părinteşti.