O bihoreancă în vârstă de 37 ani din localitatea Şumugiu a fost încarcerată, la finalul săptămânii trecute, pentru a executa o pedeapsă de 8 luni de închisoare, după ce, împreună cu soţul şi copilul ei de 9 ani, au furat din Brico Depot. 

Femeia, Sunieta Berceni, soţul ei şi băiatul mai mic al acestora, în vârstă de doar 9 ani, au intrat în magazinul Brico Depot de pe Calea Aradului în septembrie 2017. Cei trei au luat două motoferăstraie şi o motocoasă, şi au încercat să plece pe uşa de incendiu aflată lângă raionul grădină, ocolind casele de marcat. 

Cei trei au fost observaţi, însă, de paznicul de serviciu în dispeceratul video, care a ieşit imediat, reuşind să o prindă pe femeie şi pe copilul mai mic al acesteia, recuperând totodată produsele furate. 

Inculpaţi pentru furt calificat, Sunieta Berceni şi soţul ei au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, fiind condamnaţi la pedepse cu privare de libertate, pe 14 martie, la Judecătoria Oradea, soluţia rămânând definitivă.

În cazul femeii, judecătorul a dispus o pedeapsă de 8 luni de detenţie, în timp ce soţul ei a încasat 1 an şi 8 luni de închisoare.

Pentru că au ignorat procesul şi nici nu s-au predat după condamnare, cei doi au fost daţi în urmărire naţională, dar şi internaţională.

Femeia a fost prinsă vinerea trecută de poliţiştii din Hidişelu de Sus, care au depus-o în Penitenciarul Oradea, pentru executarea pedepsei. Bărbatul este căutat încă pentru a fi încarcerat.