O femeie din Bihor care a plecat de acasă, lăsându-şi din greşeală casa neîncuiată şi-a găsit locuinţa răvăşită, iar caseta în care păstra bijuteriile, goală.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, păgubita, o femeie în vârstă de 57 ani din comuna Lunca, a anunţat în zorii zilei de miercuri faptul că a fost călcată de hoţi în lipsa sa de la domiciliu, iar din locuinţă îi lipsesc aproximativ 50 de grame de bijuterii de aur în valoare de 12.500 lei. 

"În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, la scurt timp de la sesizare, polițiștii din cadrul Poliției orașului Ștei împreună cu polițiștii Secției 10 de Poliție Rurală Ștei au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind o femeie de 30 de ani, din localitatea Vașcău", se precizează în informare. 

Spre norocul păgubitei, poliţiştii au găsit în casa suspectei toate bijuteriile furate, care au fost returnate. 

Hoaţa, care are un copil sugar, va fi cercetată în libertate pentru furt calificat. Ancheta este continuată de poliţiştii din Ştei sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuș. 

Recomandări "antifurt"

Poliţiştii reamintesc bihorenilor ca, pentru prevenirea furturilor din locuinţă, la plecarea de acasă să verifice dacă uşile şi geamurile sunt încuiate, balcoanele şi ferestrele locuinţelor trebuie să fie sigure faţă de o eventuală tentativă de escaladare din exterior.

Este important, spun oamenii legii, să nu divulgaţi nimănui informaţii despre numărul de telefon, programul de lucru, numărul de persoane din casă şi să-i sfătuiască pe copii să facă la fel. Nu uitaţi să lăsaţi impresia că în casă sau apartament mai locuieşte cineva; dacă ieşiţi seara la plimbare sau cu alte ocazii, lăsaţi radioul deschis sau chiar lumina, într-una din încăperi.

De asemenea, este important să depozitaţi obiectele de valoare - banii, bijuterii, documente - într-un loc sigur.

Acordați maximă atenție persoanelor care sună la ușa umneavoastră sau pe care le introduceți în casă, convingeți-vă de bunele lor intenţii. Dacă persoana necunoscută se prezintă într-o calitate oficială, solicitaţi legitimaţia de serviciu şi notaţi datele de pe document.

Verificaţi cu atenţie persoanele care sună la uşă sub pretextul unor reparaţii de orice fel, încasarea unor taxe, deratizare sau cele care solicită să le închiriaţi o cameră.

Nu primiţi în casă cerşetori, negustori ambulanţi sau orice alte persoane necunoscute.

Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, să nu trădeze că sunt singuri în casă şi vegheaţi cu atenţie la persoanele cu care se împrietenesc copiii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!