Un bărbat în vârstă de 37 ani din comuna Holod a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub acuza de tâlhărie, după ce a atacat o orădeancă.

Jaful a fost reclamat miercuri, prin numărul de urgenţă 112, chiar de victimă, o femeie în vârstă de 72 ani, care fusese atacată în faţa uşii de intrare în scara blocului. Acesta i-a smuls de la gât un lănţişor de aur cu medalion şi apoi a fugit. 

Cercetările au fost pornite de poliţiştii Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei, care s-au dus la faţa locului, iar în urma investigaţiilor l-au dibuit pe făptaș. Îl cheamă Biro Ioan, are 37 ani şi este din Holod. 

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, individul a şi fost prins la scurt timp după sesizarea atacului, pe o stradă din Oradea. Bărbatul avea asupra lui şi lănţişorul furat, care a fost returnat victimei.

"Poliţiştii orădeni l-au reţinut pe bărbatul de 37 de ani, pentru 24 de ore, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă", se arată în informarea poliţiştilor.

Documentul precizează că vineri, tâlharul a fost prezentat în faţa unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, iar ulterior şi la Judecătoria Oradea, unde pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, măsură pe care Biro o mai poate contesta la Tribunalul Bihor.