Un bărbat de 32 ani din colonia de romi din satul Ioaniş este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor după ce a ucis în bătaie o femeie de 73 ani din aceeaşi localitate.

Victima a fost găsită de fiul ei, care a şi sunat la 112, iar la locul crimei s-a deplasat imediat un echipaj de poliţişti şi criminalişti coordonaţi de şeful Secţiei de Urmărire Penală din Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Alin Leucea.

Din verificările efectuate până în prezent, anchetatorii au stabilit că femeia a fost atacată în noaptea de luni spre marţi. Agresorul a intrat în curtea acesteia sărind peste gardul din grădină şi a fost surprins de victimă, care a ieşit în faţa casei alertată de câinele ei.

Potrivit unor surse din anchetă, bărbatul a lovit-o pe femeie cu putere de mai multe ori, cu pumnul peste faţă, iar când a căzut, a dezbrăcat-o şi a încercat să o violeze. În final, a fugit fără să ia nimic.

Agresorul a fost găsit chiar în ziua de marţi. Este vorba despre un bărbat de 32 ani, pe nume Ovidiu Jurcă, din colonia de romi, care însă a pretins că în noaptea precedentă a fost beat şi nu îşi aduce aminte tot ce s-a întâmplat.

"Îşi aduce aminte că a lovit-o, că a dezbrăcat-o şi s-a dezbrăcat şi el, dar nu mai ştie dacă a şi reuşit să o violeze. Urmează ca acest lucru să se stabilească în urma analizelor medicilor legişti", a declarat miercuri BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Maria Cotrău.

Ovidiu Jurcă a fost reţinut pentru 24 de ore şi a fost prezentat, miercuri, judecătorului de drepturi şi libertăţi din Tribunalul Bihor, care a dispus arestarea preventivă a individului pentru 30 de zile. 

Jurcă este multirecidivist şi proaspăt ieşit din Penitenciar, fiind eliberat condiţionat pe 17 martie, pentru bună purtare, după o condamnare primită pentru furturi şi violare de domiciliu. Individul are, însă, fapte mult mai grave, fiind condamnat, în minorat, la 8 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav.