Un tânăr de 24 de ani din localitatea Sebiş, comuna Drăgăneşti, a fost reţinut pentru 24 de ore de poliţiştii din Beiuş iar, joi, va fi prezentat Judecătoriei Beiuş cu propunere de arestare preventivă pentru vătămare corporală şi părăsirea locului unui accident rutier.

Silviu Lucuţa este acuzat că, în după-amiaza zilei de 18 decembrie, a accidentat o femeie iar apoi a fugit de la locul faptei şi a încercat să ascundă urmele evenimentului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, agentul principal Ioana Lascău, accidentul s-a produs în jurul orei 17 şi fost anunţat la Poliţie prin apelul de urgenţă 112. „Un şofer a sunat să anunţe că pe drumul comunal 247, între localităţile Ţigăneşti de Beiuş şi Drăgăneşti, a găsit o persoană de sex feminin căzută pe carosabil, cel mai probabil ca urmare a unui eveniment rutier. Poliţiştii rutier din Beiuş s-au deplasat la faţa locului şi au declanşat imediat cercetările pentru identificarea şi prinderea suspectului", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Victima accidentului, o femeie de 42 de ani din Ţigăneşti de Beiuş, a fost transportată la Spitalul clinic judeţean din Oradea în stare gravă, cu multiple fracturi costale, traumatism cranio-cerebral şi leziuni interne, fiind internată la secţia de terapie intensivă.

Autorul accidentului a fost identificat după câteva ore. Poliţiştii l-au găsit acasă, unde se afla şi autoturismul implicat în eveniment, căruia şoferul îi demontase bara din faţă pentru a ascunde urmele evenimentului. Audiat de poliţişti, Silviu Lucuţa a declarat că femeia pe care a lovit-o era culcată pe mijlocul drumului şi n-a mai reuşit să o evite.

De altfel, din analizele făcute de medici la internare, s-a stabilit că victima avea o alcoolemie de 3.30 la mie. „A avut noroc că a scăpat cu viaţă, dar deocamdată este în comă", a spus unul din poliţiştii care au făcut cercetările la locul accidentului.

În finalul audierilor, tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore în Arestul Poliţiei Bihor, iar joi a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş iar ulterior la Judecătoria locală cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Magistraţii beiuşeni au respins, însă, solicitarea, dispunând cercetarea lui Silviu Lucuţa în stare de libertate. Procurorii au atacat soluţia instanţei, prin recurs, care se va judeca zilele următoare la Tribunalul Bihor.