O femeie în vârstă de 63 de ani din Italia, care a fost prinsă când încerca să fure pâine, salată și fructe dintr-un magazin din comuna Penne din provincia Pescara, a scăpat fără pedeapsă, după ce carabinierii sosiți la fața locului au decis să plătească ei înșiși pentru alimente și să-l convingă pe proprietar să nu depună plângere.

Potrivit publicației La Repubblica, femeia a fost observată de vânzătorii din magazin că și-a îndesat produse într-o geantă, iar unul dintre aceștia i-a semnalat situația unui reprezentant al carabinierilor, care se afla în magazin, însă nu era în timpul serviciului. Acesta și-a chemat colegii la fața locului, iar femeia ar fi început să plângă și să le spună că nu are destui bani pentru a se hrăni.

Oamenii legii au fost impresionați de situația dramatică a italiencei și au decis să plătească ei pentru produsele pe care aceasta încercase să le fure. Povestea a ajuns în presa italiană, care remarcă omenia carabinierilor. 

Într-o intervenție televizată, Alfio Rapisarda, comandantul carabinierilor din Penne, a povestit că s-a numărat printre cei care au intervenit în acest caz și a subliniat și rolul social al oamenilor legii, notează IlPescara.it. Acesta a mai spus că femeia, rămasă văduvă, va fi ajutată de serviciile sociale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!