O femeie şi fiica ei, confirmate cu Covid 19, care au refuzat internarea în spital, au încercat să plece din ţară împreună cu restul familiei. Maşina în care se aflau, un BMW înmatriculat în Austria, a fost întoarsă în PTF Borş. Acum întreaga familie, soţ, soţie şi 3 copii, se află în Spitalul Covid din Oradea, toţi fiind confirmaţi cu cu virusul Sars Cov 2.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea mama şi fiica ei minoră fuseseră confirmate cu virusul Sars Cov 2 ca urmare a unui test făcut într-un spital din judeţul Botoşani, însă au refuzat internarea susţinând că vor să părăsească teritoriul României. Ele au fost luate în evidenţa Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, care a sesizat Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, solicitând darea lor în consemn. 

Fără să ştie că sunt date în consemn, femeia şi fiica ei s-au prezentat săptămâna trecută, miercuri, la Punctul de trecere a Frontierei Borş, în jurul orei 22.30, pe sensul de ieşire din ţară, ca pasagere într-un BMW înmatriculat în Austria. Ele au fost oprite şi întoarse din drum, procurorii deschizând un dosar penal în caz pentru zădărnicirea combaterii bolilor. 

Asta pentru că, potrivit surselor BIHOREANULUI, în maşină cu cele două se aflau şi soţul dar şi ceilalţi doi copii de 3 ani respectiv 8 ani care, testaţi fiind ulterior la Oradea, s-au dovediţi infectaţi cu noul coronavirus.

"Familia locuieşte în Austria şi a fost în vacanţă în Botoşani la părinţii mamei. Când doamna şi fiica ei au fost confirmaţi, au refuzat să se interneze susţinând că vor să se întoarcă acasă, în Austria. Acum toată familia este internată la Spitalul Covid din Oradea", au explicat, pentru BIHOREANUL surse medicale.