Un bebeluş a fost găsit, luni, abandonat într-un tomberon din spatele supermarketului Carrefour situat în Orăşelului Copiilor.

Copilul, o fetiţă de câteva zile, a fost găsit în viaţă şi a fost transportat la Spitalul Municipal Gavril Curteanu, unde i s-au făcut primele investigaţii şi se află sub supraveghere medicală. "Fetiţa are sub 10 zile, este perfect sănătoasă. Din fericire, a stat doar câteva minute în frig, fiind bine îmbrăcată", au declarat BIHOREANULUI surse medicale.

Micuţa a fost găsită în cursul zilei de luni. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au declanşat o anchetă în caz, pentru suspiciuni de tentativă de omor, iar poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, însoţiţi de criminalişti, se aflau luni după amiază în zona unde a fost găsită fetiţa, căutând urme şi martori care să ducă la cei care au abandonat-o.

"Ancheta este în desfăşurare, sperăm ca în scurt timp să putem da publicităţii mai multe date despre dosar. Din fericire, victima este în afara oricărui pericol", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procuroarea Maria Cotrău.

După câteva ore de cercetări, mama bebeluşului a fost identificată şi prezentată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor pentru audieri.

Este vorba despre o orădeancă în vârstă de 23 de ani, care a fost externată chiar luni din Maternitate, împreună cu copilul, pe care, în loc să-l ducă acasă l-a lăsat într-un tomberon.