Preşedintele companiei austriece Schubert & Franzke, Josef Scheibenreif, a anunţat joi că firma pe care o conduce, lider de piaţă în Europa în domeniul hărţilor printate şi online, care activează în România de şase ani, a oferit Consiliului Judeţean Bihor o donaţie constând în 1.000 de exemplare ale unei hărţi a judeţului.

Potrivit descrierii făcute de preşedintele Schubert & Franzke, harta evidenţiază toate categoriile de şosele, drumuri şi străzi, staţii de cale ferată, cursuri de apă şi forme de relief, zone împădurite şi rezidenţiale, obiective turistice şi parcuri naturale.

"Harta a fost realizată în colaborare cu specialiştii de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, iar în varianta online are şase niveluri de zoom, fiind destinată atât locuitorilor judeţului, cât şi turiştilor, agenţilor economici şi potenţialilor investitori", a spus Josef Scheibenreif.

Preşedintele Schubert & Franzke a mai anunţat că a donat Consiliului Judeţean 1.000 de exemplare ale hărţii în varianta print, realizată la scara 1 : 190.000, iar preşedintele CJ a adăugat că acestea vor fi distribuite tuturor instituţiilor publice din judeţ. Mai mult, a spus Radu Ţîrle, pentru că cererea din partea acestora a depăşit numărul hărţilor primite, CJ va mai primi încă 200 de exemplare, pentru care va achita doar costurile de tipărire.

În varianta online, harta este disponibilă şi pe site-ul CJ, la adresa www.cjbihor.ro, secţiunea Harta interactivă a judeţului Bihor, precum şi aici.