Purtătorul de cuvânt al DSP Bihor, dr. Dorel Ţîrţ, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că inspectorii sanitari au împărţit zeci de amenzi unor firme din judeţ pentru nerespectarea condiţiilor de igienă pentru angajaţi şi clienţi.

Cea mai inedită situaţie a fost găsită la o firmă din Oradea unde, în urma sesizării unui angajat, inspectorii DSP au constatat că patronul "nu a asigurat iluminatul corespunzător la locurile de muncă ale salariaţilor", motiv pentru care societatea a fost amendată cu 5.000 de lei.

Alte nouă amenzi, în valoare de 7.700 lei, au fost aplicate unor saloane de coafură, manichiură, cabinete de piercing şi masaj pentru lipsa sau utilizarea incorectă a produselor biocide (substanţe dezinfectante), pentru neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie a instrumentarului de lucru sau pentru neinstruirea personalului cu privire la noţiunile elementare de igienă.

La fel de inedite au fost alte două situaţii constatate de inspectorii DSP, la Tribunalul Bihor şi la Primăria Sârbi, unde tot în urma sesizărilor unor angajaţi, s-au constatat deficienţe în ce priveşte poluarea cu praf, lipsa aerisirii şi poluarea fonică. Dacă la Tribunal, cum se ştie, au loc masive lucrări pentru reabilitarea clădirii, la Primăria Sârbi nu se cunosc motivele pentru care a fost necesar controlul, purtătorul de cuvânt al DSP nefiind în măsură să furnizeze această informaţie.