Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, marţi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au început urmărirea penală împotriva unui cetăţean ungur pentru evaziune fiscală.

Bărbatul, Madarasz Laszlo, în vârstă de 57 ani, este acuzat că, în perioada 2009 - 2010, în calitate de asociat unic şi administrator al firmei Rom Tires SRL Cefa, a înregistrat în actele contabile livrări intracomunitare de anvelope auto, în valoare totală de 3.629.894 lei, care atestau, în mod nereal, diverse tranzacţii comerciale cu parteneri din Ungaria şi Slovacia.

"Totodată, suspectul este acuzat că s-a sustras de la efectuarea verificărilor financiar - fiscale prin declararea inexactă a sediului social al societăţii, la care nu a desfăşurat niciun fel de activităţi comerciale", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Prejudiciul total provocat astfel bugetului consolidat al statului este de 2.116.591 lei. Madarasz Laszlo este cercetat în stare de libertate.