Judecătoria Marghita a emis, joi, mandate de arestare pentru 29 de zile pe numele a cinci tineri din Valea lui Mihai suspectaţi de comiterea a 25 furturi, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt a Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu.

Potrivit sursei citate, cei cinci au fost reţinuţi în noaptea de marţi spre miercuri, după ce au fost prinşi în flagrant de agenţii de siguranţă publică şi patrulare din Valea lui Mihai, în timp ce forţau uşa de acces în magazinul unei societăţi comerciale din oraş.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că aceştia sunt suspectaţi că în perioada octombrie 2010 - februarie 2011, cei cinci au comis 13 furturi din locuinţe şi societăţi comerciale comise în Valea lui Mihai şi comuna Şimian.

"Printre faptele de care sunt acuzaţi se numără şi spargerea a două magazine din Valea lui Mihai de unde au sustras diverse bunuri, precum alimente, ţigări, băuturi alcoolice, în valoare de 4.000 lei, prejudiciu recuperat de poliţişti", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Totodată, hoţii au sustras cablu din cupru de pe stâlpii unei reţele dezafectate de telefonie din Valea lui Mihai şi de pe raza localităţii Şimian, fiind suspecţi în 11 astfel de cazuri, prejudiciul total provocat fiind de 24.255 lei.

Joi, cei cinci hoţi au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Marghita pentru audieri, iar ulterior Judecătoriei Marghita care a dispus arestarea lor pentru furt calificat.