O tânără în vârstă de 27 ani din Borod a fost reţinută pentru 24 de ore şi este cercetată pentru furt calificat, după ce, marţi, a smuls portmoneul cu 250 lei din mâna unui octogenar pe care, culmea tupeului, l-a căutat acasă special ca să o ajute cu bani "de o pâine". Incidentul a fost surprins de fiul octogenarului, care a urmărit-o pe hoaţă, femeia fiind oprită în final de oamenii de pe stradă şi reţinută până la sosirea polițiștilor.

Incidentul s-a produs în localitatea Tinăud. Victima este un localnic în vârstă de 81 ani, obişnuit să-i ajute dintotdeauna pe cerşetorii care-i băteau la poartă. Aşa s-a întâmplat şi marţi seară, când tânăra de 27 ani l-a căutat ca să-i ceară 5 lei, "de-o pâine".

Nu era prima dată când venea, aşa că bărbatul a primit-o în curte, a scos banii din buzunar, însă femeia n-a mai aşteptat. A smuls portmoneul din mâna bătrânului şi a luat-o la goană spre centrul satului. 

Incidentul a fost surprins, însă, de fiul octogenarului, care a pornit în urmărirea hoaţei, strigând consătenilor aflaţi pe stradă să o oprească. Femeia a fost prinsă de localnici, care au sunat apoi la 112 şi au reţinut-o până la sosirea poliţiştilor. 

Tânăra a fost reţinută pentru 24 de ore de poliţiştii din Aleşd şi este anchetată în prezent pentru furt calificat, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria locală.