O maşină a firmei de pază şi protecţie Super Security, în care se aflau doi agenţi de pază, a fost atacată, la sfârşitul săptămânii trecute, în cartierul Velenţa, în apropiere de complexul comercial Bunexim.

Potrivit patronului firmei, Aurel Gavriş, atacul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în momentul în care angajaţii săi făceau schimbul de tură. "Agresorii au venit cu un BMW seria 7, au coborât şi au lovit de mai multe ori maşina noastră cu bâte de baseball, spărgându-i geamurile din partea stângă şi parbrizul", spune patronul Super Security.

Pasagerii din maşină nu au fost răniţi şi susţin că l-au recunoscut pe unul dintre bătăuşi ca fiind liderul clanului ţigănesc Neguş, Romulus Markovics. "Dacă Poliţia nu rezolvă problema, o rezolv eu", declară răspicat Gavriş, convins că atacul a fost o încercare de intimidare, după ce vara trecută unul dintre apropiaţii săi, răpit şi mutilat de interlop, a refuzat să-şi retragă plângerea penală împotriva acestuia.

"Mie îmi răpesc prietenii şi nu se rezolvă nimic. Ia să fac eu ceva, să vedeţi cum ajung imediat în arest", se plânge Gavriş. Patronul este nemulţumit şi de faptul că poliţiştii nu au reuşit să-l înfunde pe Neguş, pe care îl bănuieşte că ar sta şi în spatele incendiului care i-a distrus autoturismul, dar şi a unui atac de luna trecută, când o maşină de intervenţie de la firma de pază Bank Security, administrată de finul său, Mihai Gabor, a fost distrusă tot cu bâte de baseball.

"Maşina mea a fost incendiată în urmă cu 3 ani. De cine? Nu se ştie. Mă sună pe mine poliţiştii, din când în când, să mă întrebe dacă nu am auzit ceva. Chiar nu se poate face ordine în oraş?", întreabă supărat Gavriş.

De cealaltă parte, Romulus Markovics pretinde că nici el şi nici oamenii săi nu au nimic de-a face cu atacul. "Aurel Gavriş mă acuză pe nedrept. O dată că i-am sechestrat omul şi că l-am mutilat, acum că i-am distrus maşina. M-am săturat de minciunile lui", susţine interlopul, care nu se sfieşte, însă, să ameninţe cu represaliile. "Oriunde o să mă întâlnesc cu el, îl bag în portbagaj, îl fac sclavul meu pentru câteva ore. Nu e o ameninţare, e o promisiune!", zice Markovics.

Reprezentaţii Poliţiei Bihor au început o anchetă în caz. Până în prezent, oamenii legii au expertizat maşina distrusă şi au ridicat înregistrările camerelor de supraveghere din zonă.

"S-a înregistrat o plângere din partea unei firme de pază, iar în prezent se verifică aspectele reclamate", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.