Scenă demnă de un film de comedie, marţi dimineaţă, pe strada Republicii. Poliţiştii din Biharia, veniţi la Oradea, au fost la un pas de a se întoarce în comună cu autostopul.

Angajaţii Serviciului Parcări au ridicat marţi, în jurul orei 11, maşina parcată neregulamentar în faţa Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, Oradea.

Autovehiculul de serviciu, cu inscripţia "Poliţia", girofar şi toate însemnele puterii, era abandonat pe marcajul haşurat de interdicţie, sub raza de acţiune a indicatorului "Oprirea interzisă".

De altfel, când parcagiii au început să lege maşina în chingi pentru a o ridica pe platformă, orădenii aflaţi la faţa locului s-au amuzat şi au început să fotografieze şi să filmeze scena cu telefoanele mobile ca să poată posta acţiunea pe reţelele de socializare.

Autovehiculul poliţiştilor a fost transportat în parcarea din strada Tudor Vladimirescu. Angajaţii municipalităţii au eliberat maşina de sub sechestru doar după ce conducătorul ei, subcomisarul Lucian Moisin, adjunctul şefului de post din Biharia, a plătit amenda de aplicată pentru contravenţii la Codul Rutier.

Sancţionat cu 390 lei, poliţistul a scăpat cu jumătate din amendă pentru că a achitat-o înainte de expirarea termenului de 48 de ore. Subcomisarul a suportat amenda din buzunarul propriu. Potrivit unor surse poliţieneşti, acesta nu venise la Oradea în interes de serviciu.