Sportivul clubului CSM Oradea Ioan Dzitac a cucerit medalia de aur la întrecerile Cupei Europene de Judo pentru juniori (U21), competiţie care s-a desfăşurat în această săptămână la Sarajevo, în Bosnia-Herțegovina.

Legitimat la CSM Oradea, unde este antrenat de Emil Morar și Dan Fâșie, Ioan Dzitac a concurat în cadrul categoriei 73 kilograme, unde şi-a întrecut toţi adversarii.

De menţionat însă că Ioan Dzitac a urcat în greutate, el participând în premieră la un concurs internațional în limitele categoriei 73 kg. Anterior, sportivul clubului orădean a luptat la categoria 66 kg.

Tot la Sarajevo, Flavius Lungu, alt sportiv legitimat la CSM Oradea, a avut un parcurs bun, reuşind să ajungă în finala categoriei 66 kg. El a fost învins însă în ultimul act, astfel că a trebuit să se mulţumească cu medalia de argint.

Un al treilea judoka bihorean a fost prezent la concursul din Bosnia Herţegovina. Este vorba despre Maxim Țugulea, sportiv legitimat LPS CSM Oradea. El însă a părăsit întrecerile încă din primul tur al categoriei 81 kg.

Competiţia de la Sarajevo a reunit la start 300 de judoka din 18 țări.

În altă ordine de idei, pentru judoka orădeni urmează în acest weekend Campionatul Național de Seniori Individual, competiţie programată în perioada 24-26 martie, la Sala Polivalentă din incinta Complexului Olimpic Sportiv Izvorani.

Evenimentul se desfășoară sub egida Federației Române de Judo și reunește cei mai valoroși judoka români în activitate. Între aceştia se află şi mai mulți sportivi legitimați la CSM Oradea, antrenați de Emil Morar și Dan Fâșie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!