Micii judoka de la LPS - Champions Oradea au reușit să obțină două medalii, trei locuri 5 și două locuri 7 la întrecerile Campionatului Național rezervat categoriilor de vârstă U13 și U15.

Desfăşurată la Arad în perioada 20-21 aprilie, competiția a reunit 747 de sportivi proveniţi de la 95 de cluburi din întreaga ţară. Dintre aceştia, 366 au participat la categoria U13, iar 381 la U15.

Performera echipei orădene antrenate de Alexandru Goncearenco, Dan Fâșie şi Andreea Mateaș a fost Vanessa Rogojan (în imaginea principală), care, în urma evoluției avute, a cucerit medalia de aur şi a devenit campionă națională la categoria -32 kg U13.

Cealaltă medalie, respectiv locul III, a fost obținut de Eduard Bejan, la categoria -38 kg U13.

Eduard a învins în finala mică, în meciul pentru locul III, pe prietenul și colegul lui de echipă Matei Buşanu. Astfel, Matei s-a clasat pe locul V.

LPS - Champions a mai obținut încă două locuri V, prin Rareş Radu la categoria -55 kg U13 și Sofia Cioloş la -44 kg U15.

Potrivit antrenorului Alexandru Goncearenco, evoluții bune au mai avut şi Alexandra Cîmpan la -57 kg U15 și Anamaria Tudose la +57 kg U13, care au ocupat locul VII.

„A fost o competiție cu nivel foarte ridicat și cu un număr foarte mare de participanți. Suntem mulțumiți de evoluția sportivilor noștri, mulți fiind la prima lor participare la Campionatele Naționale. Se vede un progres mare și suntem optimiști pentru viitor!”, a mai transmis conducătorul şi antrenorul clubului LPS - Champions Oradea, Alexandru Goncearenco.

De menţionat că, în urma rezultatelor obținute, cei doi medaliați de la clubul orădean, Vanessa Rogojan și Eduard Bejan, vor reprezenta România la Campionatele Balcanice din luna iunie, care vor fi organizate în Macedonia de Nord.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!