Un şofer de 23 ani din judeţul Arad a fost reţinut pentru 24 de ore, marţi, după ce a fost prins de poliţişti circulând fără permis la volanul unei maşini cu numere false.

Arădeanul a fost oprit în trafic de poliţiştii din Tinca în noaptea de luni spre marţi, puţin înainte de miezul npţii, pe drumul comunal 97, în localitatea Olcea, după cum se precizează într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Şoferul conducea fără a poseda permis pentru vreo categorie de vehicule, iar maşina lui avea aplicată o plăcuță cu un număr de înmatriculare provizoriu care, după cum au constatat agenţii rutieri, nu figurează în bazele de date, nefiind atribuit respectivului autovehicul. “Totodată, s-a constatat că seria de caroserie a autoturismului corespunde unui alt număr de înmatriculare”, se mai arată în informarea poliţiştilor.

De asemenea, tânărul era şi băut, aparatul etilotest indicând o alcoolemie de 0,53 în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la Serviciul de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În aceeaşi noapte, şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar marţi i s-a întocmit dosar penal, în prezent fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul cu un număr de înmatriculare fals, fără permis de conducere și sub influența alcoolului.

Ancheta în caz se desfăşoară de poliţiştii din Tinca sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta.