Directorul societăţii locale de transport OTL, Viorel Pop, a anunţat marţi, într-o conferinţă de presă, că din 15 noiembrie în Oradea va fi înfiinţată o nouă linie de tramvai, linia 8, care va lega cartierul Rogerius de cartierul Ioşia. 

"Linia 8 de tramvai va avea capăt la Podul CFR şi va urma traseul Olosig, Decebal, Biserica Emanuel, cartierul Ioşia cu retur pe strada Lipovei pe acelaşi traseu până la Podul CFR", a spus Pop.

Potrivit directorului OTL, frecvenţa tramvaielor pe această linie va fi de circa 20 de minute "cu posibilităţi de îmbunătăţire".

În oraş tramvaiele mai circulă pe 7 linii: 1R, 1N, 2, 3R, 3N, 4R şi 4N. 

Viorel Pop a mai spus că în anii următori, după finalizarea amenajării liniei de tramvai care va lega Calea Aradului de Bulevardul Cantemir de-a lungul pârâului Peţa, OTL va lansa încă două linii de tramvai.

În prezent, lucrările la noua linie au ajuns din Calea Aradului, de-a lungul pârâului Peţa, până lângă moara din spatele zonei comerciale.

În urmă cu două săptămâni, constructorii au deschis un nou front de lucru în spatele blocurilor din zona Ceyrat.

Tot acolo, Transelectrica va trece în săptămânile următoare la îngroparea liniei de înaltă tensiune aflate în prezent pe stâlpi. Compania a desemnat deja constructorul şi urmează să dea ordinul de începere a lucrărilor.

"Am convenit cu cei de la Transelectrica să ceară constructorului ca acest tronson să reprezinte o prioritate, astfel încât să putem lucra apoi nestingheriţi în această zonă", a declarat viceprimarul Mircea Mălan, prezent la conferinţa de presă.

În plus, municipalitatea mai are de strămutat de pe traseul viitoarei linii de tramvai o conductă de gaz precum şi gardurile Universităţii şi ale unităţilor militare pe lângă care va trece aceasta.